اکثر عکاسان معتقد هستند که بری عکاسی از مناظر باید از لنزهای واید استفاده کنند زیرا با استفاده از این نوع لنز میتوانند تمام منظره را پوشش دهند. اما در این مقاله خواهیم دید که چرا به لنز زوم به هنگام عکاسی از طبیعت نیاز دارید.
لنز زوم لنزی است که محدوده از فواصل کانونی را برای عکسبرداری در اختیار عکاس می گذارد. لنز های زوم پیچیدگی های بیشتری در بحث ساخت دارند، زیرا باید قطعات متحرک زیادتری برای ایجاد بزرگنمایی داشته باشند. برای انجام عمل زوم یا بزرگنمایی در عکاسی، هر قطعه به کار رفته در درون لنز، باید نسبت به قطعه دیگر دورتر یا نزدیک تر شود.
و اینکه هرچه تعداد این قطعات تشکیل دهنده بیشتر باشند، کیفیت لنز بیشتر بوده و به طبع آن قیمت آن نیز بالاتر می رود. اما با تمام این تفاسیر، در تمام لنز های زوم همیشه یک فاصله کانونی خاصی وجود دارد که کیفیت عکسبرداری در آن نقطه از فواصل کانونی دیگر بهتر است، و به عبارت دیگر، تمام فواصل کانونی بهینه نیستند. لنز های زوم طبیعتا بدنه بزرگتری دارند و میزان حداکثر دهانه دیافراگم آنها از نیز کمتر است، و اینکه دهانه دیافراگم در آنها ثابت نیست. حداکثر دهانه دیافراگم در واید ترین حالت امکان پذیر بوده و هرچه فاصله کانونی افزایش بی یابد، یا به عبارتی عمل زوم صورت گیرد، دهانه دیافراگم تنگ تر می شود.
لنزهای زوم نیز میتوانند به هنگام عکاسی از طبیعت کارآمد باشند. از آنجایی که پرسپکتیو تنها توسط محل دوربین تعیین میشود، شاید دریابید که چرا اکثر پرسپکتیوهای جذاب از فاصلههای دور دیده میشوند. بنابراین برای پر کردن کادر با این پرسپکتیو نیاز لنزی با فاصله کانونی بیشتر دارید تا بتوانید بر روی سوژه زوم کنید.